a

Eonia

Μαύροι κύκλοι

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους περισσότερους από εμάς και δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε εύκολα. Ακόμα και μετά από έναν ξεκούραστο ύπνο μπορεί να διαπιστώσουμε ότι οι μαύροι κύκλοι δεν έχουν εξαφανιστεί και είναι ακόμα ορατοί.

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι και που οφείλονται;

Με τον όρο μαύροι κύκλοι εννοούμε την υπερμελάγχρωση που περιγράφεται με τη μορφή κηλίδων γύρω από τα μάτια δίνοντας μια κουρασμένη και γερασμένη όψη.

Οι μαύροι κύκλοι αποτελούν σημάδι υψηλού στρες, κακής διατροφής και συχνά πλήρους εξάντλησης.

Συχνά κατηγορούμε την κόπωση και την έλλειψη ύπνου ως τις κύριες αιτίες για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων όμως υπάρχουν διάφορες αιτίες.

Αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων

✔ Γήρανση: Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα γύρω από τα μάτια λεπταίνει με αποτέλεσμα τα σκούρα αιμοφόρα αγγεία να είναι περισσότερο εμφανή.
✔ Ο ήλιος: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο αυξάνει τη παραγωγή μελανίνης δημιουργώντας μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
✔ Κληρονομικότητα: Η ευαισθησία κάτω από τα μάτια και η δημιουργία μαύρων κύκλων μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά.
✔ Αλλεργίες: Οι αλλεργίες μπορούν να πυροδοτήσουν την απελευθέρωση ισταμίνης, η οποία προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και συμβάλουν στην κακή κυκλοφορία του αίματος στο κάτω βλέφαρο. Όλα αυτά οδηγούν στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων.
✔ Ο σύγχρονος τρόπος ζωής: Το αλκοόλ, το τσιγάρο, η κακή διατροφή και οι ατελείωτες ώρες μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή μπορούν να προκαλέσουν μεγέθυνση των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τα μάτια και να τα κάνουν πιο ορατά.

Υπάρχουν διάφορες μικρές λύσεις για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων που μπορούμε να υιοθετήσουμε στη καθημερινότητα μας.

Λύσεις που προτείνουμε

Κοιμηθείτε καλύτερα: Η διατήρηση ενός συνεπούς προγράμματος ύπνου με 7-9 ώρες ύπνου βοηθάει στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και στην αναζωογόνηση του δέρματος.
➵ Σωστή και ισορροπημένη διατροφή: Η διατροφή θα πρέπει να αποτελείτε από φρούτα και λαχανικά και να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο, βιταμίνες Κ, C και Β12.

Ενυδάτωση: Το πιο σημαντικό είναι η ενυδάτωση καθώς αποτελεί τη βάση ενός υγιούς δέρματος διατηρώντας το σφριγηλό και ενυδατωμένο.
➵ Χρήση αντηλιακού: Το αντηλιακό είναι απαραίτητο ειδικά με υψηλό δείκτη προστασίας καθώς και η χρήση γυαλιών ηλίου. Με αυτό το τρόπο δεν επιδεινώνεται το πρόβλημα των μαύρων κύκλων.
➵ Αποφυγή πολύ αλκοόλ και τσιγάρου: τόσο το αλκοόλ όσο και το τσιγάρο αφυδατώνουν την επιδερμίδα μετατρέποντας την όψη μας γερασμένη και κουρασμένη.
Καθαρισμός της επιδερμίδας πριν τον ύπνο: Η επιδερμίδα πρέπει να είναι καθαρή και απαλλαγμένη από οποιοδήποτε ίχνος μακιγιάζ πριν τον ύπνο.
➵ Χρήση πάγου στη περιοχή ματιών: Το κρύο βοηθάει στη συστολή των διατεταγμένων αιμοφόρων αγγείων και μέσω διάφορων εργαλείων αισθητικής μπορείτε να ανακουφίσετε την περιοχή γύρω από τα μάτια.
➵ Χρήση καλλυντικών κρεμών: Είναι σημαντικό να επενδύσετε σε κρέμες και τζελ που στοχεύουν στη περιοχή των ματιών και στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Η καφεΐνη για παράδειγμα μειώνει το πρήξιμο και συμβάλλει στη βελτίωση των κουρασμένων ματιών.
➵ Φακελάκια μαύρου τσαγιού κάτω από τα μάτια: Τέτοια μικρά μυστικά και tips μπορούν να βελτιώσουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
➵ Απευθυνθείτε στα ΕΟΝΙΑ και ακολουθήστε εξειδικευμένες θεραπείες για την περιοχή των ματιών

Λύσεις στο χώρο μας:

Ενέσιμη μεσοθεραπεία ματιών. Η μεσοθεραπεία ματιών είναι ιδανική θεραπεία για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών, των μαύρων κύκλων και των ρυτίδων επαναφέροντας τη φυσική υγιή όψη της περιοφθαλμικής
περιοχής. Υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φλαβονοειδή και λεμφοτονικοί παράγοντες εγχύονται ενδοδερμικά στην περιοχή των κάτω βλεφάρων και του έξω κάνθου (πόδι χήνας) ενώ μέσω της μεθόδου του
μικροτραυματισμού συμβάλλουν στην κυτταρική αναγέννηση, στην ενυδάτωση και στη λεμφική αποσυμφόρηση της.

Η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται ενδοδερμικά σε βάθος 1-2 χιλιοστά και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Το υαλουρονικό οξύ γεμίζει την περιοχή κάτω από το μάτι και αναπληρώνει το χαμένο όγκο βελτιώνοντας δραστικά τους μαύρους
κύκλους.

♡ Θεραπεία Guinot Eyes: Είναι μια μη ενέσιμη μεσοθεραπεία ματιών η οποία καταφέρνει μέσω της ηλεκτροδιέγερσης να ιονίσει ουσίες με εξαιρετικά ενισχυμένη αντιγηραντική και ενυδατική δράση στη περιοχή των ματιών. Τα προϊόντα που εφαρμόζουμε είναι της εταιρίας Guinot.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο κιτ ματιών όπου εστιάζει στην περιοχή των ματιών και του μετώπου και σε συνδυασμό με το μηχάνημα έχει ως αποτέλεσμα την:
καταπολέμηση των οιδημάτων στην περιοχή των ματιών
βελτίωση των ρυτίδων στην περιοχή των ματιών και του μετώπου
καταπολέμηση των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια

Επισκεφτείτε τα ΕΟΝΙΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ενημερωθείτε για όλες τις θεραπείες που εξειδικεύονται στη περιοχή των ματιών και γενικά στο πρόσωπο.