a

Eonia

Τοπικό πάχος και λύσεις

Το πρόβλημα του τοπικού πάχους δεν έχει εποχή, όμως τη περίοδο του καλοκαιριού είναι εντονότερο και πιο ενοχλητικό. Ίσως οι εξορμήσεις μας στη θάλασσα και η ανάλαφρη καλοκαιρινή ενδυμασία να τονίζουν την επιδερμική χαλάρωση και το τοπικό που επιμένει σε δύσκολα σημεία. Το πρόβλημα του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και της επιδερμικής χαλάρωσης δεν είναι κάτι απλό και απαιτούν εξειδικευμένες και σύγχρονες
θεραπείες για την αντιμετώπιση τους. Στα ΕΟΝΙΑ θα βρείτε 3 από τις δημοφιλέστερες θεραπείες για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους με θεαματικά αποτελέσματα.

 

ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΧΟΣ & ΛΥΣΕΙΣ

1. Θεραπεία της Κρυολιπόλυσης

Η δημοφιλέστερη θεραπεία ενάντια στο τοπικό πάχος είναι αυτή της κρυολιπόλυσης γνωστή πλέον στους περισσοτέρους. Η κρυολιπόλυση αποτελεί μια επαναστατική μη επεμβατική μέθοδος λιποδιάλυσης που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το τοπικό πάχος και τη κυτταρίτιδα. Ο μηχανισμός της κρυολιπόλυσης δρα προκαλώντας ψύξη στα σημεία που θέλουμε να δουλέψουμε, παγώνοντας τα λιποκύτταρα σε χαμηλές θερμοκρασίες και τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό μέσω της λεμφικής
οδού. Το μηχάνημα της κρυολιπόλυσης διαθέτει 2 εξειδικευμένες κεφαλές που τοποθετούνται σε στοχευμένες περιοχές και παράγουν συγκεκριμένη θερμοκρασία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς να τραυματίζουν καθόλου τη περιοχή εφαρμογής. Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί από 45 λεπτά έως 1 ώρα. Μπορούμε να εφαρμόσουμε την κρυολιπόλυση σε διάφορες περιοχές του σώματος με δημοφιλέστερες να είναι η περιοχή της κοιλιάς, τα μπράτσα, μηρούς, ψωμάκια, γλουτούς και γόνατα-γάμπες. Τα πρώτα αποτελέσματα τα βλέπουμε περίπου 20 ημέρες από την ημέρα της εφαρμογής. Σε διάστημα 2-3 μηνών το λίπος μειώνεται στη περιοχή εφαρμογής κατά 25-45%.

2. Ενέσιμη Λιποδιάλυση με Aqualyx

Η λιποδιάλυση βοηθάει στην αντιμετώπιση του τοπικού λίπους και στη βελτίωση των αναλογιών με εύκολο και γρήγορο τρόπο. Με την ενέσιμη λιποδιάλυση Aqualyx επεμβαίνουμε σε σημεία με έντονο τοπικό πάχος και είναι κατάλληλη και σε άντρες και σε γυναίκες. Το υλικό εγχέεται υποδόρια εντός του λιπώδους ιστού με τη χρήση λεπτών και εύκαμπτων βελονών. Το διάλυμα που περιέχει το Aqualyx είναι ένα διάλυμα αργής απελευθέρωσης που ανήκει στην οικογένεια των δεσοξυχολικών οξέων. Το οξύ αυτό υπό φυσιολογικές συνθήκες παράγεται στο συκώτι, προσκολλάται στα τοιχώματα των λιπωδών κυττάρων και βοηθά στο μεταβολισμό του λίπους αφού καταστρέφει την κυτταρική μεμβράνη. Με την ενέσιμη λιποδιάλυση επιταχύνουμε την παραπάνω διαδικασία.
Συνήθως πρέπει να ακολουθήσουμε ένα πρωτόκολλο 2-4 συνεδριών ανά 21 ημέρες μεταξύ τους. Παρόλο που είναι ενέσιμη θεραπεία είναι ανώδυνη και για την ελαχιστοποίηση οποιασδήποτε ενόχλησης μπορεί να εφαρμοστεί και αναισθητική κρέμα στο σημείο της έγχυσης. Μετά τη θεραπεία αποφεύγουμε την γυμναστική για 2 ημέρες, την έκθεση στον ήλιο και το τρίψιμο της περιοχής με σφουγγάρι ή χέρια.

3. Μεσοθεραπεία Σώματος

Μια από τις κορυφαίες και ιδιαίτερα διαδεδομένες θεραπείες για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και της επιδερμικής χαλάρωσης είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία σώματος. Εφαρμόζεται σε δύσκολα σημεία όπως στους μηρούς, στη κοιλιά, στα ψωμάκια και στους βραχίονες. Είναι μια ανώδυνη και εξατομικευμένη θεραπεία καθώς τα υλικά που εγχέονται στην παθούσα περιοχή επιλέγονται από το γιατρό του χώρου βάση
των αναγκών σας και του προβλήματος που θέλετε να αντιμετωπίσετε. Για τη θεραπεία χρησιμοποιούμε μια πολύ λεπτή βελόνα την οποία τοποθετούμε διαδερμικά φτάνοντας σε βάθος κάτω από το χόριο. Το εξατομικευμένο κοκτέιλ υλικού έχει λιποδιαλυτικές και συσφικτικές ιδιότητες. Οι πολλαπλοί νυγμοί που πραγματοποιεί ο γιατρός στη περιοχή διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας γίνονται εμφανή μετά τις πρώτες 2-3 συνεδρίες και θέλει να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο που θα σχεδιάσει για εσάς ο γιατρός πιστά. Τα βασικά οφέλη της ενέσιμης μεσοθεραπείας είναι, η μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού, η μείωση του λίπους στη περιοχή εφαρμογής, η σύσφιξη και ενυδάτωση της επιδερμίδας και η βελτίωση του περιγράμματος του σώματος.

Επισκεφτείτε τα καταστήματα ΕΟΝΙΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ενημερωθείτε για τις εξειδικευμένες θεραπείες ενέσιμες και μη ενάντια στο τοπικό πάχος που τόσο σας ταλαιπωρεί.