a

Eonia

Πανάδες και δυσχρωμίες στο πρόπσωπο και το σώμα, πως θα τις αντιμετωπίσουμε;

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ το οποίο σημαίνει ατελείωτες ώρες στη παραλία και υπαίθριες δραστηριότητες. Αυτά μας φέρνουν κοντά στον ήλιο προκαλώντας αρκετά δερματικά προβλήματα όπως αυτό των πανάδων.

Τι είναι οι πανάδες;

Οι πανάδες είναι δερματικές δυσχρωμίες που οφείλονται στην αυξημένη παραγωγή μελανίνης σε κάποια σημεία. Οι ακτίνες UV που προσβάλλουν το δέρμα προκαλούν υπερπαραγωγή μελανίνης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κόκκινων ή καφέ σημαδιών με ακανόνιστο σχήμα. Οι πανάδες εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια σημεία δηλαδή που είναι περισσότερο εκτεθειμένα στον ήλιο. Ο βλαβερός ήλιος είναι ο βασικός λόγος εμφάνισης των πανάδων. Υπάρχουν όμως και άλλες αιτίες όπως οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομική προδιάθεση καθώς και η χρήση κάποιων καλλυντικών ή φαρμάκων.

Στα καταστήματα ΕΟΝΙΑ θα βρείτε εξειδικευμένες θεραπείες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των πανάδων όπως η θεραπεία του Dermapen και το χημικό peeling.

Ας απαλλαγούμε οριστικά:

Dermapen με microneedling: Η θεραπεία Dermapen χρησιμοποιεί μια ειδική συσκευή microneedling η οποία χρησιμοποιεί πολύ λεπτές βελόνες. Μέσω αυτών κάνει μικροσκοπικές τρύπες στο δέρμα οι οποίες διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και οδηγεί το δέρμα σε φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης. Η μεσοθεραπεία προσώπου γίνεται με λευκαντικές ουσίες οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τις δερματικές ατέλειες όπως τις κηλίδες από τον ήλιο και τις πανάδες.

Χημικό Peeling: Μια από τις αποτελεσματικότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση των πανάδων είναι αυτή του χημικού peeling που πραγματοποιείται από το γιατρό του χώρου. Εφαρμόζεται αποτελεσματικά σε σημεία που εμφανίζονται πανάδες όπως το πρόσωπο, το ντεκολτέ και τα χέρια καθώς και σε κάθε τύπο επιδερμίδας.
Υπάρχουν διαφορετικά είδη peeling που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με το δερματικό ζήτημα που αντιμετωπίζεται. Για το πρόβλημα των πανάδων χρησιμοποιείται το γαλακτικό οξύ που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ρυτίδες και κηλίδες. Η θεραπεία είναι εύκολη και γρήγορη και πραγματοποιείται από το γιατρό
του χώρου. Δεν υπάρχει κάποια ενόχληση κατά τη διάρκεια της θεραπείας αφήνει μια αίσθηση θερμότητας και μια ελαφριά κοκκινίλα. Τις επόμενες μέρες υποχωρεί η ερυθρότητα και ξεκινάει το στάδιο ξεφλουδίσματος. Αποφεύγουμε τον ήλιο και χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε αντηλιακό.

Μην αφήνετε το ζήτημα των πανάδων να σας απασχολεί… Επισκεφτείτε τα καταστήματα ΕΟΝΙΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και λύστε οποιοδήποτε δερματικό

πρόβλημα.