a

Eonia

πανάδες

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με την έκθεση μας στον ήλιο μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους στο πρόσωπο μας μικρές καφέ κηλίδες, οι λεγόμενες πανάδες. Αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μετά το καλοκαίρι.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΑΔΕΣ

Πανάδες είναι οι μικρές κηλίδες και δυσχρωμίες του δέρματος δημιουργούνται λόγω διαταραχής της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης. Σε κάποιες περιοχές του δέρματος γίνεται μεγαλύτερη έκκριση μελανίνης με αποτέλεσμα να προκαλείται χρωματική ανομοιομορφία. Οι πανάδες μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος ή σε ένταση χρώματος, ενώ οι πιο συνήθεις περιοχές εμφάνισής τους είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια και το ντεκολτέ. Η έκθεση στον ήλιο αποτελεί την βασική αιτία εμφάνισης πανάδων καθώς η υπερέκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία μπορεί να διεγείρει την υπερέκκριση μελανίνης.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΑΝΑΔΩΝ

Στα ΕΟΝΙΑ θα βρείτε θεραπείες για την αντιμετώπιση των πανάδων με αποτελεσματικό τρόπο. Όσο γρηγορότερα ξεκινήσετε τις θεραπείες τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα ενάντια στις πανάδες. Δυο από τις δημοφιλέστερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες που έχουμε είναι:

  • ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙ: Η δερμοαπόξεση με διαμάντι αποτελεί μια από τις αποτελεσματικότερες θεραπείες αισθητικής προσώπου που έχει στόχο τον καθαρισμό και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Στη θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται μια ράβδος που στην άκρη έχει μια κεφαλή από διαμάντι κάνοντας παράλληλα δερμοαπόξεση και αναρρόφηση σε όλο το πρόσωπο. Με τη δερμοαπόξεση απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας ενώ με την αναρρόφηση αυξάνεται η κυκλοφορία του δέρματος με αποτέλεσμα να παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη. 

Οι διχρωμίες και οι κηλίδες απαλύνονται σε σημεία όπως πρόσωπο, λαιμό και χέρια, το δέρμα ενυδατώνεται, τα σημάδια φωτογήρανσης αναστρέφονται, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται και το δέρμα αποκτά λεία και λαμπερή όψη ξανά. Ο αριθμός των συνεδριών καθώς και η επανάληψη τους εξαρτάται από το μέγεθος του αισθητικού προβλήματος.

  • ΧΗΜΙΚΟ PEELING: Το χημικό peeling αποτελεί την Νο1 θεραπεία για την αντιμετώπιση δερματικών θεμάτων όπως κηλίδες, πανάδες, δυσχρωμίες, ρυτίδες και ουλές. Μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο ντεκολτέ και στα μπράτσα. Το χημικό peeling αποτελεί ουσιαστικά μια διαδικασία απολέπισης, κατά την οποία αφαιρείται η επιφανειακή στιβάδα του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη με τη βοήθεια ενός χημικού διαλύματος. Προκαλείται ελεγχόμενο έγκαυμα στην επιδερμίδα μέσω συγκεκριμένων χημικών ουσιών προκαλώντας έτσι ένα ανώδυνο ξεφλούδισμα της επιδερμίδας και την αναγέννηση της σε πιο λεία και λαμπερή. Το χημικό peeling είναι μια θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία ενώ χρησιμοποιώντας διαφορετικά συστατικά να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα δερματικών προβλημάτων.

Στα ΕΟΝΙΑ η θεραπεία γίνεται από τον γιατρό του χώρου και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Ο χρόνος αποθεραπείας σχετίζεται με τη στιβάδα και το βάθος που στοχεύουμε. Το αποτέλεσμα είναι ανάλογο του βάθους καθώς όσο μεγαλύτερο το βάθος της απολέπισης τόσο πιο νεανικό φαίνεται το δέρμα.

Επισκεφθείτε τα καταστήματα ΕΟΝΙΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συμβουλευτείτε το εξειδικευμένο προσωπικό και πείτε αντίο στις πανάδες!